Kotia vahtii Siiri ja Bella. Ja Siiriä ja Bellaa vahtii Elisa. Ja Elisaa vahdin minä.

Joku naapuri oli valittanut koiria hoitamassa olleelle äidilleni, että koirat haukkuu tauotta kun ovat yksin kotona. Ja että on kuulemma valittanut isännöitsijälle. Mä en ole kuullut itse mitään valituksia en tältä mysteerinaapurilta enkä isännöitsijältä. Kyselin lähimmiltä naapureilta asiaa ja sanoivat että koirat kyllä haukkuu, muttei tauotta. Hetken aikaa kun ilmeisesti ovat kuulleet jonkin äänen tai postille tms. Seinänaapuri totesi lisäksi että hänen yläkerrassa on koira joka haukkuu tuntitolkulla. Harmittaa jos meidän koirien piikkiin menee muidenkin haukut.

Tiedän kyllä että koirat haukkuu, mutta en tiennyt miten paljon. Joskus kuuluu haukkumista kotiin tullessa, yleensä ei.

Niinpä taloon muutti Elisa Vahti. Pieni hiljainen ja valkoinen vahtikoira, joka istua nököttää keittiön tasolla. Kun liitän sen sähköverkkoon, se alkaa yhdellä silmällään vahtia olohuonetta ja eteistä. Ja välittää kuvaa mulle tietokonelle ja kännykään. Töissä livekuva on auki taustalla ja väliää sitä vilaisen ja kuuntelen. Ja työpäivän jälkeen kelaan tallentaeen minuutin välein läpi ja kirjaan ylös haukkumiset.

Pisin haukkuminen oli ekana päivänä, kesti kymmenen minuuttia. Sellainen kun sattuu pahimaan hetkeen, jolloin naapuri kaipaisi hiljaisuutta, se voi kyllä tuntua koko päivältä.. Seuraavana päivänä laitoin radion päälle ja sittenhän koirat olikin jo tosi hiljaa.  Seuraavina kahtena päivänä enää yksi viiden minuutin haukahtelu kohti ikkunaa ja neljän minuutin haukku; Bella haukkui kohti kattoa ja seiniä, mikä vihjaa siihen, että se jutteli jonkun toisen koiran kanssa, jonka ääni kantautui naapurista meille.

Postille ei varsinaisesti haukuta, vaan Siiri murisee ja koittaa raivokkaasti kaivautua välioven ali postin (ja postinkantajan?) kimppuun.

Muuten haukkumiset on korkeintaan puolen minuutin mittaisia, yleensä yhden tai kahden haukahduksen mittaisia.

Pääasiassa koirulit nukkuu koko päivän. Oven edessä. Hiljaa. Vatlava helpotus. Mulla on nyt todistusaineistoa, jos tästä oikeasti joku alkaa tekemään numeroa. Että ei hauku tauotta koko päivää.

Tarkoitus on edelleen treenata hiljaisuutta. Eilen harjoiteltiin postin ja ovikellon sietämistä. Tosi hienosti meni. Ja aamuisin olis tarkoitus päästä sängystä taas aiemmin ylös, jotta ehtisin tehdä päivän pisimmän lenkin ennen töihin lähtöä.

Mutta kai ne koiratkin vähän saa reagoida? Onhan se tavallaan hyvä että ne vahtii. Ei sitten murtovaras ehkä ihan tosta noin vaan viitsi tulla meille kotiin kun kaksi terrieriä haukkuu raivokkaasti. Kai sitä vähän ääntä mahtuu maailmaan?

Mua ei oo muiden koirien haukkumiset koskaan häirinny, mutta mä olenkin koiraihminen. Enemmän mua häiritsee yöllinen kovaääninen musiikki  (josta kyllä muutkin valittaa) ja ihmisten humalainen örvellys ja  riitely, jotka on desibelitasoltaan joskus aika moisia.

Tässä Siiri makoilee aurinkopaikassa:

Capture-normal.jpg