Olen katsellut Siirin "vauvakuvia" ja tullut siihen tulokseen, että Bella on puolet siitä mitä Siiri oli tullessaan. Tosin SIiri oli viikon vanhempikin. Ja olihan SIiri pentueensa isoin. Bellan sisko oli pentueen pienin, Bella tosin oli pienin syntyessään. Se ikävä flunssa verotti Bellan siskon painoa eniten. 

Tuossa nuo taas painii, äiti ja tytär. Ihanaa katsoa. Siirikin on niin leikkisä taas. Mukamas käyvät "käsikähmää" puruluusta, mutta ihan pelleilyksi tuo meni. Siiri on ihan älyttömän pitkämielinen ja antaa periks muksulle aika helposti. Hm... pitäisköhän sen "kasvattaa" vähän ankarammalla kädellä. Tuosta tulee SIiri sulle ongelmia kun lapsi tulee murkkuikään. Mutta joo, tiedetään, että joskus on helpompaa ja houkuttelevampaa antaa periks kuin asettaa rajoja. :) 

Kasvatuksesta puheen ollen, kun on vertailukohtana ihan toope pentu :), on ihanaa havaita miten fiksu SIiri on. Ymmärtää puhetta, tai no, ainakin ne tietyt avainsanat ja äänensävyt. Onhan Siirillä vähän turhan voimakas vahtivietti, mutta muuten ei ole kyllä mitään ongelmia minkään asian kanssa. Tuo vahtivietti kyllä on aina välillä vähän... rasittavaa. 

Tänään harjoiteltiin Siirin kanssa postiin tottumista. Mä seisoin käytävässä löyhästi kiinni painetun oven takana ja työnsin postia luukusta. Kun Siiri nappasi sen ja repi, ei tullut namia. Kun Siiri antoi sen pudota itsestään lattialle ja odotti kiltisti, tuli nami. Siiri oli aika yllättynyt siitäkin kun postin mukana luukusta kuului käsky "Istu!". Peppu tömähti hämmästyksestä lattiaan heti. :) Mutta muisti on aika lyhyt. Joka kerta kun aloitettiin tämä harjoitus alusta, postit kiskottiin ppostinkantajan kädestä ja niitä riepoteltiin. Kun mami tuli ovesta ja vähän tyytymättömän näköisenä otti postin takaisin, Siirin ilme sanoi: "Ainiin... Tää oli tää juttu". 

Postille haukkuminen on yks juttu, mutta pahempaa on se kynnysmaton tappaminen. Kun välioven läpi ei pääse kiinni postiin, kiukku kanavoidaan kynnysmatton, tai nykytilanteessa oven edessä oleviin sanomalehtiin. Se se vasta onkin tyydyttävää. Sehän on oikeastaan ihan yhtä ihanaa kuin tuoreen postin repiminen. Siitäs saat! Ärh. Kun olen täällä kotona mammalomalla, pystyn ehkäisemään pahimman postiraivon, mutta entäs kun olen ens viiikolla töissä? Ehdinkö siihen mennessä opettaa Siirin posti-rauhalliseksi? 

Pidemmän päälle ongelmia voi tulla siitäkin, että jos/kun Bella oppii tämän pahan tavan Siiriltä, ne yllyttävät toisensa vimmaiseen haukku-duo-esitykseen, johon sitten naapurit hermostuu. Eli treeniä treeniä! :) Siirin paino varmaan nousee räjähdysmäisesti palkintonameista! Varaa tosin onkin nyt jonkin verran lihota, kun on imettäminen vetänyt aika laiheliiniksi.

(Just nyt muuten Bella sai äkäiset lähdöt maitobaarista. Ei ole auki. Aamulla oli. Ehkä myös myöhään illalla tänään. Mutta ei nyt. Ei todellakaan.)