Tänään puolilapäivin SIiri lähti synnytys- ja mammalomalle kasvattajan luo.  Suunnitteilla oli lähteä vasta tiistaina, koska laskettu aika olis olu perjantaina (tai lauantaina riippuen laskutavasta). Mutta Siirin kroppa päätti, että jo tätä riitää.

Mä mitailin lämpöjä torstaista asti aamuin illoin. Lämpö pysyi 37 ja 38 välillä kunnes eilen illalla noin klo 23 aikaa olikin vain 36,8. Samoihin aikoihin alkoi läähätys. Sitä kestikin sitten koko yön. Siiri ei osannut asettua mihinkään ja torkkui korkeintaan viidentoista minuutin pätkiä. Enpä minäkään nukkunut kuin pari pientä torkkupätkää. Valvoessani googletin kännykällä paljon ja etuajassa synnyttämisestä löytyi sekä huojentavia etä huolestuttavia vertaiskokemuksia. Aikaisin aamulla olin yhteyksissä kasvattajan kanssa ja todettiin että taisi se sittenkin alkaa synnytystä tekemään.  

Pesää Siiri puuhasi sohvalle, pojan sänkyyn, eteisen nurkkaan, mun sänkyyn ja  omaan koppaansa. Just ennen kuin kasvattaja-Päivi tuli hakemaan, Siiri oksensi sekä sohvalle, että pojan sänkyyn (kivaa!).

Nyt, kun kello on neljä, kyselin kuulumisia. Edelleen läähätystä, mutta ei vielä muuta. Ulkona oli kävellyt reippaasti ja tehnyt tarpeensa. Voi mennä vielä myöhäiseen iltaan / yöhön ennenkuin pentuja alkaa tulla. 

Tänään on tiineyspäivä 58 (jos astutuspäivä on päivä 1) tai tiineyspäivä 57 (jos astutuspäivä on päivä 0). Eli aika aikaista on. Mutta toivottavasti kaikki pennut ovat kuitenkin tarpeeksi kehittyneitä jo. Ja voihan se olla että synnytys menee reilusti huomisen puolelle. 

Jännittävää on. 

Ja nyt on jo ikävä! Tietty käyn Siiriä ja pentuja katsomassa, ei ne kaukana ole. Ja aika kuluu nopeaan.