Tänään Siirin esiintyminen koiranäyttelyssä ei mennyt ihan putkeen. Siirillä oli stressaava viikko takana ja sääkin oli aika kurja juttu, kun piti pysytellä tiukasti suojassa sateelta. Kopassa oli mälsää ja hermostuttavaa odottaa kehään pääsyä. Paikallaan seisominen oli Siirin mielestä ihan kamalaa, mutta kävely sujui mallikkaasti (sitä kun oli harjoiteltu aika paljon). Pieleen meni siinä vaiheessa, kun Siiri ei yllättäen antanutkaan tuomarin katsoa hampaita, vaikka edellisessä näyttelyssä ei ollut mitään ongelmaa. Tuomarin tulkinnan mukaan Siiri yritti purra. Hylkäys tuli. Ja mä mietin että miten niin muka yritti purra? Mä olin siinä vieressä eikä se tilanne näyttänyt mun mielestä ollenkaan siltä. Toki on varmasti arveluttavaa laittaa kädet sellaisen koiran suuhun, joka nykäisee päätään hermostuneesti. Mutta ilmoitus kennelliittoon vihaisesta käytöksestä oli mun mielestä vahvasti liioiteltua. Ja masentavaa.

Siiri on erittäin vilkas ja välillä levoton, mutta ei kyllä vihainen eikä pelokas. Tykkää kaikista ihmisistä ja useimmista koirista. Täytyy kyllä myöntää että joskus innostus ja miellyttämisen halu ampuu vähän yli ja se ilmenee pomppimisena, ylettömänä nuolemisena ja ylettömän nuolemisen seurauksena näykkimisenä, ikäänkuin Siiri haluaisi nuolla ihan koko suullaan. No, se taas on vähän eri juttu kuin tämän päiväinen episodi, mutta huono tapa sekin. Karsittavien listalla.

Näyttelyn jälkeen Siiri on ollut kaikkea muuta kuin ADHD. Levollinen, mallikkaasti käyttäytyvä itse rauhallisuus.

MYÖHEMPI KOMMENTTI:

Olen tässä lueskellut näyttelysääntöjä ja nettikeskusteluja. Vihaisen käytöksen perusteella annetaan hylätty, jos koira on selkeästi aggressiiviinen. Mitä Siiri ei todellakaan ollut! Siiri ei murissut tai antanut mitään varoitusmerkkejä lähestyttäessä ja oli vaan ylivirittinyt kaikesta hälinästä. Siiri ei antanut katsoa hampaita, ja nykäisi päätään ja tietysti pyrki laittamaan hampaat kiinni!!! Mutta muutenhan tuomari sai ihan rauhassa kopeloida eikä Siiri vastustanut lainkaan. Harmittaa vieläkin ihan kauheasti!!!!!