Olen jo ennen pentujen syntymää miettinyt, että mitä jos Siirillä olisi kaveri. 

Yritän jäsennellä plussia ja miinuksia, mutta toistaiseksi ne on yhdessä sekamelskassa mun päässä.

Tärkein plussa on se, että minusta koiran kuuluisi saada viettää aikaa toisten lajitovereiden kanssa. Tai siis että olisi ainakin kahden koiran lauma. Siiri tosin voisi kokea aluksi kurjana ainokaisen aseman menettämisen.. Tai sitten ei.

Iso juttu, joka vois potentiaalisesti koitua ongelmalliseksi, on hoitojärjestelyt matkojen aikana. Tähän olen jo tosin saanut lupaavia vastauksia vakiohoitajilta.

Vaivannäköä teettää tietysti pennun tapa- ja sisäsiisteyskouluts. Taas matot pois ja sanomalehteä tilalle. Ja kengät piiloon, just kun Siiri on lopettanut niiden tuhoamisen... Mutta toisaalta ei se ollut kamalaa viimeksikään. Minkään tavaran tuhoutuminen ei tuntunut juuri miltään.

Mitä jos Siirin käytös muuttuu huonompaan? Alkaa vahtimaan entistä enemmän tai intoutuu tuhoamaan tavaroita pienen mukana? Toisaalta mitä jos käytös muuttuu parempaan (lakkaa haukkumasta postille)?

Rahaa menee rutkasti enemmän. Kaksi vakuutusta lienee se isoin paukku. Parikymppiä kuussa lisää... Toisaalta maksan ihan iloisesti 50-60 kuussa elisa viihde-paketista vuokraleffoineen. Voisin hyvin jättää muutaman HM rytkyn vuodessa ostamatta. Ekalta vuodelta säästyy myös matkustamiselle varattuja rahoja, kun jätetään pidemmät reissut tekemättä. En kuitenkaan uskalla vakutuusta jättää ottamattakaan.

Mutta olis se helppoa jatkaa näin, yhden koiran kanssa. Siiri menee jo helposti "siinä sivussa". Mikä sanookin paljon Siirin elämän viimeaikaisesta viriketasosta.

Pohdiskelua pohdiskelua... Mutta kun jo olen nimiäkin miettinyt toiselle koiralle, voi olla vaikeaa tässä vaiheessa enää palata takaisin? :)